Resultados

Eva Piñel e Jorge Puig domiñan o autonómico dos 5K

Eva Piñel do A.F.Celta e Jorge Puig do Atletismo Santiago, proclamáronse gañadores galegos absolutos do Campionato Xunta de Galicia de 5K desenvolto no día de onte no Concello de As Pontes.

A gañadora galega invertiu un tempo de 17:37 nunha carreira gañada pola tamen céltica Zoe Michelle Odile malia que sen dereito a medalla pola súa nacionalidade francesa. Xunto á gañadora autonómica, compartiron zona de podio absoluta Sandra Mosquera do Comesaña a vinte e dous segundos da gañadora e Branca Fernández do San Miguel de Marín a corenta e cinco.

Na categoría masculina foi o atleta do Atletismo Santiago Jorge Puig quen lograba o título autonómico nunha carreira na que invertiría 14:57. O resto do podio foi completado polos atletas Iván Rego do Lucus Caixa Rural con 15:00 e por Pablo Bocelo da Gimnástica con 15:10.

No resto de categorías resultaron gañadoras na Sub23 á atleta do San Miguel de Marín Branca Fernandez cun crono de 18:23 e Pablo Fernández do Atletismo Ribadeo con 18:06. Na Sub20 pola súa contra os triunfos foron parar a Carolina Santos do Ría Ferrol con 18:56 e para o subcampión absoluto Iván Rego que subía ao podio novamente. Por último Andrea Díaz con 19:17 e Daniel Portomeñe do Ferrol Atletismo con 16:12 proclamábanse campións galegos da categoría Sub18